Külföldi Nyelvtanulási Program

Tisztelt Szülők!


2019. december 16-án megjelent a 9. és 11. évfolyamos tanulókat érintő ingyenes és alanyi jogon járó két hét időtartamú Külföldi Nyelvtanulási Program pályázati felhívása, mely az alábbi oldalon érhető el:  https://www.knyp.hu/hu 

Kérjük Önöket, hogy tanulmányozzák a honlapon lévő információkat, majd ennek függvényében döntsék el, hogy gyermekük részt kíván-e venni a programban.

Az iskolánkban tanított nyelvek közül jelenleg ANGOL és NÉMET nyelvből van lehetőség a célnyelvi országba utazásra.

A csoportos kiutazást mind a 9, mind a 11. évfolyamos diákoknak meghirdetjük, de az idősebb, magasabb szintű tudással rendelkező, önállóbb diákok bátran pályázhatnak egyéni utazásra is.

A csoportos képzést az iskola pályázza, az egyénit a családok, diákok. Az egyéni pályázási folyamathoz természetesen minden segítséget és tájékoztatást igyekszünk majd megadni a családoknak.

Csoportos utazóknak négy turnust szervezünk angol nyelvterületre, az Egyesült Királyság területére.

   • Az első angol turnus június vége – július első fele
   • A második angol turnus július második fele
   • A harmadik angol turnus augusztus első fele
   • A negyedik angol turnus augusztus közepe – vége

Német nyelvterületre (Ausztria/Németország) egy turnust szervezünk.

   • A német turnus június vége – július első fele/közepe

A pontos időpontot, várost/városokat még nem tudjuk, hiszen a létszám, életkor és nyelvi szint függvényében tudunk a nyelviskoláktól befogadó nyilatkozatot kérni, amihez a diákok személyes adataira is szükség lesz.

A programban egy akkreditált külföldi nyelviskola komplex programcsomagját kapják a diákok az ösztöndíj részeként, mely tartalmazza a nyelvórákat és különböző kulturális programokat, kirándulásokat. Az órák a nyelviskolában lezajló szintfelmérés után különböző szintű, nemzetközi csoportokban valósulnak meg. A nyelviskola a tanfolyam teljes idejére teljes felelősséget vállal a diákokért. A csoportos utazás esetén kísérő pedagógusaink csupán „háttértámogatást” adnak. Mindegyik csoportot megfelelő számú pedagógus kíséri, várhatóan vasárnapi indulással.

Az utazás, szállás, étkezés, biztosítás költségeit és némi költőpénzt fedez az ösztöndíj. A program minden szükségletet biztosít, ezért a családoknak semmit sem kell finanszírozni.

A kilencedikeseknek az első nyelvet javasoljuk, a 11. évfolyamosoknak pedig azt a nyelvet, amelynek a fejlesztésére a diáknak nagyobb szüksége van.

Kérjük Önöket, hogy az alábbi linken található űrlapot kitöltve jelezzék, hogy gyermekük milyen formában kíván részt venni a programban.

Kitöltési határidő: 2019. 12. 27. 12:00


A pályázat előkészítése során majd személyesen is be kell fáradniuk az iskolába, hogy a szükséges hozzájáruló nyilatkozatokat aláírják.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNJk2gZpE3ofNDDOSbter8r0MrezksxPyIq4T qAv6CIxjWFg/viewform?fbclid=IwAR3JIxjZJQ7MxqSHHYiJLKVCjA83Y1gM5NEdG8XU eWLATpR0KkOwdKS3oX0
                                                                                          Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium
                                                                                     vezetősége és idegen nyelvi munkaközösségei