Eljárásrend koronavírus terjedését megelőző intézményi feladatokról

Tisztelt Szülők!

A Kaposvári Tankerületi Központ az alábbi tájékoztatást adta ki.

Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy az elmúlt időszakban a koronavírussal összefüggő történésekre való tekintettel, a Klebelsberg Központ a megelőző intézkedések vonatkozásában egyeztetett az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központtal.

Az egyeztetések eredményeként az Észak-Olaszországból hazaérkező tanár- és tanulócsoportok, valamint egyéni utazások esetében az érintettek biztonsága érdekében az alábbi megelőző intézkedések megtételét kérem.

1, Abban az esetben, ha az Ön által vezetett köznevelési intézmények (feladatellátási helyek) valamelyikéből tanulócsoport Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően azonnal értesítse a tankerületi igazgatót, aki a további intézkedéseket megteszi.

2, Amennyiben az Ön által vezetett köznevelési intézmények valamelyikéből (feladatellátási helyekről) tanulócsoport, vagy egyéni utazás céljából tanuló Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy a szülőket a következőkről tájékoztassák:

A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében, kérjük a tisztelt Szülőket, hogy a fent említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekek egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérje.   Amennyiben a gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be.

A lezárt települések listájáról a Zöld számon 06 08/ 277-455 vagy a 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. www.nnk.gov.hu

Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről, az aktuális (jelenleg a fent leírt) eljárásrend szerint.

Kérem, hogy a www.nnk.gov.hu honlap információit folyamatosan kövessék, illetve a higiéniai ajánlásokat fokozottan tartsák be.