Nyelvi Tábor Tanulói Regisztráció

 

Kedves Szülők!

Megnyílt a pályázati felület azon része, melyen elvégezhető a tanulói regisztráció.

https://palyazat.knyp.hu/hu/Identity/Account/Register

Kérjük, hogy csoportos jelentkezés esetén az alábbi lépéseket követve mihamarabb, de LEGKÉSŐBB MÁRCIUS 6-IG regisztrálják gyermeküket, hogy meg tudjuk tenni az intézményi pályázat következő lépéseit.

Az egyénileg pályázók is ugyanitt tudnak regisztrálni, de nekik majd önállóan kell megtenni a további lépéseket. A tudnivalókról az alábbi oldalon tájékozódhatnak.

https://www.knyp.hu/hu/tudastar/egyeni-nyelviskolai-palyazat-lepesrol-lepesre

 

Előre is köszönjük az együttműködést!
Imre Krisztina

Tanulói regisztrációk

Ahhoz, hogy az intézmény a pályázatához hozzá tudjon rendelni tanulót, a tanulónak előzetesen regisztrálnia kell az online pályázati felületen.
A tanulót nem az intézménye regisztrálja, hanem a tanuló maga tudja elvégezni a regisztrációt (kiskorú tanuló esetében a szülő(k)/gondviselő végezheti el a regisztrációt).

A regisztráció és adategyeztetés folyamatának lépései a következők:

    A. Felhasználói regisztráció

    B. A tanuló pályázati jogosultságának ellenőrzése
    C. A jogosult tanuló adategyeztetése
    D. A tanuló pályázati regisztrációjának lezárása

A. Felhasználói regisztráció

Minden tanulót, aki részt kíván venni a pályázatban, felhasználóhoz kell kapcsolni a további adategyeztetés és a majdani beszámolás kezelése miatt.

A tanulói regisztráció megkezdése előtt a regisztráló személy, azaz a felhasználó (ez lehet maga a nagykorú tanuló vagy az egyik szülő/gondviselő) nevét, e-mail címét és a kommunikáció elsődleges nyelvét kell megadni (kérjük, hogy pályázóink választott kiutazási célországtól függetlenül a magyart jelöljék meg).

A rendszer e-mailben regisztrációs linket küld, melyre kattintva lehet tovább haladni a tanulói regisztráció és adategyeztetés folyamatában. (Egy regisztráló személy maximum 7 jogosult tanulót regisztrálhat.)

A regisztráció során kötelező a biztonsági szintnek megfelelő jelszó beállítása, az adatkezelési tájékoztató és a szoftverhasználati szerződés elfogadása.

B. A tanuló pályázati jogosultságának ellenőrzése

Tanulót a „Tanuló hozzárendelése” gombra kattintva lehet regisztrálni.
A tanulói regisztráció következő lépése során a rendszer ellenőrzi a tanuló jogosultságát a programban való részvételre. Ehhez
• a tanuló oktatási azonosítóját,
• a nevét,
• születési nevét,
• a születése időpontját,
• anyja lánykori nevét
• (16 éven aluli tanuló esetén szülői adatkezelési hozzájárulást)
szükséges megadni.

Amennyiben a rendszer a tanulót az általa megadott adatok alapján jogosultnak találja, úgy a tanuló lefolytathatja a Külföldi Nyelvtanulási Programban való részvételéhez szükséges adategyeztetést.

C. A jogosult tanuló adategyeztetése

A „Kérem, válasszon tanulót!” gombra kattintva kiválasztható az a tanuló, akinek az adategyeztetését szeretnénk elvégezni. Ezt követően „A tanuló adatai” gombra kattintva kezdhető meg az adategyeztetés.

A regisztrációs felületen a KIR adatbázisból betöltésre kerülnek a tanuló pályázatban való részvételéhez szükséges adatai. A regisztrációs felületen további adatok megadása szükséges: a tanuló (vagy nevében szülője/gondviselője) nyilatkozik többek közt:
• a megpályázható nyelvekről (4) (maximum 3 db) és a tanulmányút idején várható nyelvi szintjéről (a Közös Európai Referenciakeret alapján),
• törvényes képviselő(k)ről,
• esetlegesen SNI tényéről.

Sajátos nevelési igényű (SNI) tanuló esetében, amennyiben a programban részt kíván venni, de részvétele sajátos nevelési igényei következtében feltételekhez kötött (pl. akadálymentes iskolai környezet vagy szállás), illetve a tanulmányúton való részvétele többletköltséggel jár, úgy ezt a körülményt már a regisztráció során jelezni szükséges.
Az SNI-t csak abban az esetben szükséges bejelölni a pályázati felületen, ha a nyelviskola részéről különleges bánásmódra, körülményekre van szüksége a tanulónak, ill. ha kiegészítő támogatásra pályázik a Tempus Közalapítványnál.
Kiegészítő támogatás igénylésére a pályázati felületen kívül, külön eljárás keretében szükséges pályázni.

D. A tanuló pályázati regisztrációjának lezárása

A regisztráló személy a regisztrációs oldalon szereplő adatok valódiságáról nyilatkozik, és a véglegesítés gombbal lezárja az adott tanuló regisztrációját.

Az adategyeztetés lezárása után az adatok már nem módosíthatók.

Az adategyeztetés lezárása után a tanuló (egyéni vagy intézményi) pályázathoz felvehető abban az esetben, ha nem indít egyéni pályázatot.

Az intézmény kizárólag olyan tanulókat vehet fel pályázatába, akik regisztráltak és lezárták az adategyeztetést.