Language of the Future. Learn computer coding!

Számítógép-programozás (vagy egyszerűen programozás) egy vagy több absztrakt algoritmus megvalósítását jelenti egy bizonyos programozási nyelven. A programozásban megtaláljuk a művészet, a tudomány, a matematika és a mérnöki tudomány elemeit.

info_page_011.png

Befejeződött a 2020/2021-es év versenye!
Gratulálunk a díjazottaknak!

A verseny 1. fordulója 2021. március 2-án zajlott.  A "Teszt" oldalon olvasható néhány részlet.

A járvány harmadik hulláma miatt a 2. fordulót  idén ONLINE formában rendeztük meg 2021. április 16-án. Az "Eredmények" menüben olvasható a díjazottak névsora.

Külön köszönet illeti meg a versenyfeladatok alkotóit, készítőit: Gergelyné Privarnyik Rita (Nyíregyháza), Hugyecz Tiborné (Balassagyarmat), Kincses László (Kaposvár), Kovács Ágnes (Kaposvár), Lórántfi Csaba (Eger Szilágyi),  Nemcsik János (Eger, Neumann), Raskoványi Miklós (Kaposvár), Rosta Attila (Pápa), Szili Dániel (Kaposvár), Biczóné Lengyel Beáta (Kaposvár)

18

 

Márciusban kezdődik a 2020/2021-es tanév versenye!

  A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban 2021-ben (az elmaradt tavalyi után) 18. alkalommal rendezzük meg az AJTP Országos Informatikaversenyt, melyre ezúttal is szeretettel meghívunk minden AJTP-s iskolát, kollégiumot!

A verseny az évek folyamán egyre fejlődött, alakult, igyekeztünk színvonalas versenyt létrehozni.

 Minden iskola és minden korosztály, azaz az alsóbb évesek is eredményesen szerepelhetnek a megmérettetésen. Szeretnénk valamennyi iskolát arra biztatni, hogy nevezzen a versenyre. Az ECDL-ismeretek birtokában már sikeres szereplésre számíthatnak a diákok!

Az idei tanévben 2021. március 2-án lesz a verseny online fordulója. Terveink szerint 2021. április 16-18. időpontban kerül megrendezésre az AJTP informatikaverseny gyakorlati fordulója, amelyre nagyon nagy szeretettel várunk Mindenkit Kaposvárra! Azonban, ha a járványhelyzet nem engedi a helyszínen való megrendezést, akkor ezt a fordulót is online rendezzük meg 2021. április 16-án 9 és 12 óra között.

Ezen az oldalon minden részletet megtalálhattok a versenyről, a korábbi évek feladatait és a győzteseket is.

Jó böngészést hozzá! 

A tavalyi versenyről ("csonka" versenyév volt a 17.)

A pandémia miatt a döntő forduló elmaradt, csak az első forduló került megrendezésre.

A 2020. márciusi online tesztet 109 versenyző töltötte ki. Az átlagpontszám 50,33 pont lett. Az elérhető 148 pontból 80 pont fölötti eredményt csupán öt versenyző ért el. Közülük került ki a győztes. Az eredményeket elküldtük az iskoláknak. 

Az első helyen holtverseny született 90 ponttal. Gál Péter, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákja és Papp Zsombor a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákja érte el. Gratulálunk nekik!

 

A korábbi teljes versenyévek eredményei és a döntő forduló feladatai a megoldásokkal együtt elérhetőek a Letöltések menüben.

Kapcsolat

Ha valamilyen kérdésre nem találsz kielégítő választ, fordulj bizalommal a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium AJTP-programfelelőséhez, Tóthné Berzsán Gabriellához a gberzsan@gmail.com címen vagy a +36(30)5255640 illetve a +36(82)512128/108 telefonszámon!

Illetve szakmai kapcsolattartásra használd az ajtpinfoverseny@gmail.com címet, Biczóné Lengyel Beáta!

AJTP Infoverseny

online teszt 2021. március 2.
döntő 2021. április 16-18.
Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Versenyről

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium ebben a tanévben is meghirdeti az immár hagyománnyá vált országos számítógép-alkalmazói versenyt az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő tanulók számára.

A verseny célja: a számítógép-használatban jártas diákok tudásának, ügyességének összemérése, találkozás az ország más területein tanulókkal, tanítókkal, tapasztalataink kicserélése.

A verseny időpontjai: 2021. március 2., április 16-18.

Itt talál meg bennünket

©2021 Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium. All Rights Reserved. Designed By Sati.

Search