foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Kaposvári Táncsics Gimnázium – Táncsicsos Diákok Angol Nyelvtudásáért Alapítvány

JELENTKEZÉSI TUDNIVALÓK

Az ECL vizsgákra bárki jelentkezhet. A magyarországi törvényi szabályozás szerint, akkreditált nyelvekből azok jelentkezhetnek, akik a vizsga naptári évében betöltik 14. életévüket. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével, valamint a vizsgadíj befizetésével, és egyúttal a befizetési igazolás vizsgahelyre történő eljuttatásával lehet.

A komplex nyelvvizsgán túl (amely az írásbeli és szóbeli vizsga egyszerre történő letételét jelenti) lehet jelentkezni külön csak szóbeli és külön csak írásbeli vizsgára is. Az ECL nyelvvizsgára történő jelentkezés előtt javasoljuk, hogy olvassa el az ECL honlapján elérhető Vizsgaszabályzatot  és a Gyakorlati tudnivalókat  .

Jelentkezni az alábbi módok egyikén lehet:

  • a honlapról közvetlenül ezen az on-line űrlapon a vizsgadíj egyidejű átutalásával és a befizetés igazolásának (illetve az esetleges kedvezményre jogosító igazolásnak) a választott vizsgahelyre történő elektronikus vagy postai eljuttatásával
  • vagy papíralapú jelentkezési lappal, amely letölthető ittA kitöltött jelentkezési lapot személyesen vagy postán lehet eljuttatni a kiválasztott vizsgahelyre, és természetesen csatolni kell hozzá a befizetési igazolást (illetve az esetleges kedvezményre jogosító igazolást).

A jelentkezési lapon megadott e-mail címre minden jelentkező automatikus visszaigazoló e-mail-t kap jelentkezéséről. Az on-line jelentkezők a visszaigazolást azonnal megkapják, a papíralapú jelentkezési lapot leadók legkésőbb a jelentkezési határidőt követő 3 munkanapon belül értesülnek jelentkezésük megtörténtéről. Amennyiben az elektronikus visszaigazolást a jelentkezési határidőt követő 3 munkanapon belül nem kapnád meg, haladéktalanul fel kell venned a kapcsolatot a nyelviskolával. A jelentkezésről kapott elektronikus visszaigazoló e-mailben minden vizsgázó megkapja a szükséges adatokat (PID-et, azaz a vizsgán használatos azonosító kódot valamint a papíros jelentkezők egy jelszót is), amelyekkel eléri Vizsgázói oldalát. Az on-line regisztrálók a regisztráció során saját maguk adnak meg jelszót. A Vizsgázói oldalon a vizsgázó ellenőrizheti személyes adatait, a vizsgaadatait, a befizetéshez szükséges információkat, a vizsga előtti 10. naptól a vizsgabeosztását (időpontok, helyszínek), valamint a vizsga után 30 nappal a vizsgán elért eredményét.

Copyright © 2024 ECL Nyelvvizsga Rights Reserved.