Kedves Diákok, akik az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkeztetek!

E hét elején a gimnáziumunk Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkező nyolcadikos diákoknak az alábbi levelet küldtük ki postán a pályázatban megadott értesítési címre. Amennyiben valaki ezt a levelet nem kapta meg, akkor is szeretettel várjuk a levél tartalma szerint.

Kedves Tanuló!

Örömmel vettük jelentkezésedet az Arany János Tehetséggondozó Programba. A felvételhez még eredményesen részt kell venned a felvételin, amit 2023. január 20-21-én tartunk a
Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban. (Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 17. A vasútállomás épülete előtt indul a Dózsa Gy. utca, ezen kell fölfelé menni, és a második utca sarkán van az iskola a postával szemben.) Ha nem vagy egészséges (járványhelyzet van) a felvételi időpontjában, akkor lehetőséged lesz más időpontban pótolni a felvételit, de a halasztásról orvosi igazolást szükséges bemutatni. Ebben az esetben az alábbi e-mail címen jelezd a problémádat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 


A felvételi kétnapos, és több részből áll:
Péntek:
Különböző képességeket mérő tesztek, illetve szóbeli beszélgetés (ezekre nem kell külön készülni)
Szombat:
A központi matematika-valamint a magyar nyelv és irodalom feladatlapok megírása
A felvételihez feltétlenül hozz magaddal:
● jól működő tolla(ka)t
● ceruzát
● az általános iskolai bizonyítványodat
● 8. osztályos ellenőrződ kinyomtatott képét
● amennyiben lehetséges, a 8.osztályos félévi bizonyítványról egy igazolás
● személyi igazolványt vagy diákigazolványt!
Péntek éjszaka szállást a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban biztosítunk számodra, ahova a kollégiumi nevelőtanárok pénteken elkísérnek, majd szombaton együtt jöttök be a gimnáziumba. Sajnos a hozzátartozók kollégiumi elhelyezése nem megoldott, a gimnáziumba is csak a pénteki tájékoztatóra várjuk a szülőket. A szállásra hozz magaddal hálóruhát, tisztálkodó eszközöket és amire még szükséged lehet (pl. sportfelszerelés, ha szeretnél mozogni). A péntek esti vacsorát és a szombati reggelit a kollégium biztosítja.
A felvételi időbeosztása:
2023. január 20. péntek
14:00 óra : gyülekező a Táncsics Gimnázium földszintjén, az aulában
14:30-től: a felvételi első része, majd az elbeszélgetés
2023. január 21. szombat
kb. 9:00 óra : indulás a gimnáziumba
10:00 órától: központ írásbeli felvételik megírása (terembeosztás ki lesz függesztve az aulában) kb. 12:00 óra: hazautazás egyénileg
Üdvözlettel:

Tóthné Berzsán Gabriella  igazgatóhelyettes,AJTP programfelelős

Vámosi László igazgató

Kaposvár, 2023. január 9.